Esiliiga ja madalamate liigade võistlused on alates tänasest peatatud

Meeste ja naiste Esiliiga ning meeste madalamate liigade võistlused on alates tänasest peatatud. Jalgpalliliidu juhatus arutab meistrivõistlustega seonduvat nädala lõpus toimuval erakorralisel koosolekul.

Peatatud liigades on hooaja lõpuni jäänud üks kuni kuus vooru.

Teatavasti on vabariigi valitsuse otsusega alates tänasest lubatud treenimine ja võistlemine neile täiskasvanud (18-aastased ja vanemad) jalgpalluritele, kes on koroonaviiruse viimase kuue kuu jooksul läbi põdenud või on koroonaviiruse vastu täielikult vaktsineeritud. Erand tehti täies koosseisus meistrisarjadele (Premium liiga, naiste Meistriliiga, Coolbet saaliliiga) ning lisaks kõigile teistele lepingulistele mängijatele ja treeneritele riskianalüüsi ja sellest lähtuvate tegevuste alusel, näiteks testimine. Samuti kehtib erand koondistele.

„Uus kord paneb täiskasvanute võistlustel Esiliigas ja madalamal tasemel mängivad võistkonnad sportlikult ebavõrdsesse seisu ja meil ei ole selles olukorras võimalik tagada ausa mängu põhimõtete järgimist,“ selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei.

Noorte meistrivõistlused jätkuvad täies mahus, sh U19 Eliitliiga, kus kõik osalejad on nõus ja võimelised edasi mängima.

Nendes liigades, kus mängud jätkuvad, peavad riiklikest reeglitest tulenevalt kõik pealtvaatajad olema kas koroonaviiruse viimase kuue kuu jooksul läbi põdenud või koroonaviiruse vastu täielikult vaktsineeritud. Pealtvaatajad negatiivse testi või kiirtesti tulemusega enam staadionile ei pääse.

Esiliiga
Esiliiga