Pärnu Jalgpalliklubi kogenud treeneritetiim täieneb Taavi Rähniga

PJK noortetöö juhina alustab algavast hooajast 72-kordne Eesti internatsionaal Taavi Rähn.

Taavi Rähn (pilt Jana Pipar / jalgpall.ee)

Pärnus sündinud ja kasvanud Rähn on pärast profikarjääri lõppu omandanud UEFA A-litsentsi treeneripaberid ja läbinud erinevaid täiendkoolitusi. Nüüd tunneb ta, et on valmis kodulinna vuti arengule kaasa aitama.

“Mis seal salata, olen Pärnu jalgpalli kõrvalt jälginud ja kindlasti on kohti, kus saaks paremini teha. Aga lihtne on kõrvalt näägutada, teine asi on ise tulla ja anda panus, et olukorda paremaks teha.”

Rähni sõnul on noortetöös hädavajalik ühtne visioon. “Minu eesmärk on hakata üles ehitama süsteemset noortetööd. Et klubi liikmetel oleks ühtne nägemus sellest, kuidas üks noor jalgpallur kindlates vanustes treenima peab.” Ta rõhutab, et iga toimiva süsteemi loomine on nõudlik töö, kuid ta on uuest katsumusest põnevil.

Taavi Rähn on oma kolme kümnendisse ulatuva karjääri jooksul lisaks Eesti tippklubidele mänginud Venemaal, Hiinas, Aserbaidžaanis, Ukrainas, Leedus ja Soomes. Eesti koondise särki on Rähn kandnud 72 korral. See tähendab, et lisaks Rähnile Raio Piiroja, Igor Prinsi, Gert Oleski ja Toomas Tohvriga varustatud Pärnu Jalgpalliklubi personal võib kamba peale kokku lugeda 243 Eesti koondise kohtumist!

Seni klubi noortetööd juhtinud Gert Olesk jätkab Igor Prinsi abitreenerina, samuti juhendab ta meeskonna duublit ja U15 noormehi.